Green Field Template

 

 

Sastanci sa Turističkim zajednicama

Upitnik za nosioce seoskog domaćinstva

Nosioci domaćinstava i etno sela popunjanjavanjem upitnika definisu svoje ponude i daju saglasnost za besplatno promovisanje svojih turističkih atrakcija na stranici "BH SELO".

image S ciljem razvoja seoskog turizma u Bosni i Hercegovini kroz stranicu "BH SELO" želimo olaksati nosiocima domacinstva da lakse pronadju put do novih posjetilaca, i obratno.

Unošenjem tačnih podataka i dodatnih informacija o Vašem smještaju omogučićete novim turistima da se lakse odluče i pronađu put do Vas. Detaljnije

 

U sklopu projekta ,,Zajedno učinimo život boljim u Bosni i Hercegovini'' koji podržava Vlada Švicarske, a sprovodi Unija za održivi povratak i integracije u BiH, u septembru i oktobru 2017. godine, održani su sastanci sa direktorima Turističkih zajednica Unsko-sanskog kantona, Tuzlanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona. Na sastancima je predstavljen pomenuti projekat, koji će biti implementiran u Bihaću, Lukavcu i Čapljini koji ima za cilj stvaranje povoljnog ambijenta u lokalnim zajednicama u cilju jačanja individualnih turističkih kapaciteta kroz razvoj ruralnog turizma.

Turističke zajednice su iskazale spremnost za saradnju u okviru gore navedenog projekta gdje će na raspolaganje staviti sve svoje kapacitete, prvenstveno kada je u pitanju edukativni dio porodica koje žele da se bave seoskim turizmom na području pomenutih općina. Također, predložili su, da se, u saradnji sa Ambasadom Švicarske ili u saradnji sa drugim međunarodnim organizacijama kao i sa domaćim institucijama, projekat proširi i na područje drugih općina u ova tri kantona jer postoje potencijali za razvoj seoskog turizma.