Green Field Template

 

 

Sastanci u opštinama / općinama

Upitnik za nosioce seoskog domaćinstva

Nosioci domaćinstava i etno sela popunjanjavanjem upitnika definisu svoje ponude i daju saglasnost za besplatno promovisanje svojih turističkih atrakcija na stranici "BH SELO".

image S ciljem razvoja seoskog turizma u Bosni i Hercegovini kroz stranicu "BH SELO" želimo olaksati nosiocima domacinstva da lakse pronadju put do novih posjetilaca, i obratno.

Unošenjem tačnih podataka i dodatnih informacija o Vašem smještaju omogučićete novim turistima da se lakse odluče i pronađu put do Vas. Detaljnije

 

U sklopu projekta ,,Zajedno učinimo život boljim u Bosni i Hercegovini'' koji podržava Vlada Švicarske, a sprovodi Unija za održivi povratak i integracije u BiH, u septembru i oktobru 2017. godine, održani su sastanci sa načelnicima općina Bihać, Lukavac i Čapljina. Na sastancima je predstavljen pomenuti projekat, koji će biti implementiran u Bihaću, Lukavcu i Čapljini koji ima za cilj stvaranje povoljnog ambijenta u lokalnim zajednicama u cilju jačanja individualnih turističkih kapaciteta kroz razvoj ruralnog turizma.

Načelnici općina su iskazali veliku zahvalnosti UZOPI timu na zalaganju da njihove lokalne zajednice budu dio projekta ,,Zajedno učinimo život boljim u Bosni i Hercegovini'', te su na raspolaganju Uniji u implementaciji istog.


Također, na sastancima su potpisani Memorandumi o saradnji između općina Bihać, Lukavac i Čapljina i Unije za održivi povratak i integracije u BiH u cilju proširenja aktivnosti i na ruralni turizam.