Green Field Template

BH SELO - Razvoj seoskog turizma u Bosni i Hercegovini

Ruralna područja u Bosni i Hercegovini imaju velike mogućnosti za razvoj seoskog turizma. Motivišimo i podržimo što više osoba koje žive u ruralnim sredinama da se organizovano bave pokretanjem sopstvenog biznisa kroz otvaranje seoskih domaćinstava.

 

Novosti

23. Novembar 2017

Ruralni turizam budućnost je opstanka u BIH

U sklopu projekta ''Zajedno učinimo život boljim u BiH'' u Čapljini je držana je konferencija na temu ''Ruralni turizam''.

 

23. Novembar 2017

Edukacija u opštini Lukavac

U sklopu projekta „Zajedno učinimo život boljim u BiH“ kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Unija za održivi povratak i integracije u BiH, jučer je u općinskoj Sali za sjednice, održana edukacija za građane u okviru dva modula i to „ruralni turizam“ i „brend bh. selo“.

 

26. April 2015

Turizam kao generator razvoja privrede u BiH

U Federaciji Bosne i Hercegovine, osim iznimno važnih dijelova privrede kao što su energetika i poljoprivreda, prepoznat je i turizam kao strateška grana razvoja. Rast turističkog prometa posljednjih godina te naše kulturno i prirodno naslijeđe, potvrđuje da je FBiH na putu da turizam postane aktivni generator razvoja privrede, a time i stvaranja novih radnih mjesta.