Green Field Template

 

 

Novosti

10. Februar 2018

Potpisan memorandum o saradnji

U cilju implementacije projekta ruralnog turizma na području općine Lukavac potpisan Memorandum o saradnji između UZOPI i nevladine organizacije za razvoj rekreativno-turističkog biciklizma i zaštitu okoliša "Bike Tour" Lukavac.

 

19. Decembar 2017

Nastavljena edukacija u okviru projekta “Zajedno učinimo život boljim”

U sali za sastanke općine Lukavac održana je edukacija u okviru projekta “Zajedno učinimo život boljim u BiH” čiji cilj je smanjenje osnovnih uzroka migracija kroz ekonomsko jačanje stanovnika ruralnih lokalnih zajednica i poboljšanje uslova života kroz samozapošljavanje u ruralnom turizmu.

 

23. Novembar 2017

Ruralni turizam budućnost je opstanka u BIH

U sklopu projekta ''Zajedno učinimo život boljim u BiH'' u Čapljini je držana je konferencija na temu ''Ruralni turizam''.

 

23. Novembar 2017

U Čapljini održana edukacija na temu "Ruralni turizam"

U svećanom salonu Općine Čapljina, u sklopu projekta «Zajedno učinimo život boljim u BiH» kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Unija za održivi povratak i integracije u BiH, održana edukacija za građane u okviru dva modula i to „ruralni turizam“ i „brend bh. selo“.

 

23. Novembar 2017

Edukacija u opštini Lukavac

U sklopu projekta „Zajedno učinimo život boljim u BiH“ kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Unija za održivi povratak i integracije u BiH, jučer je u općinskoj Sali za sjednice, održana edukacija za građane u okviru dva modula i to „ruralni turizam“ i „brend bh. selo“.

 

18. Oktobar 2017

Sastanak predstavnika općine Lukavac i UZOPI-ja

Tema sastanka je bila izgradnja kapaciteta i ekonomsko osnaživanje 10 seoskih domaćinstava sa područja općine Lukavac koja su pokazala interes za razvoj seoskog turizma, te kojima treba pružiti podršku da se organizovano bave pokretanjem sopstvenog biznisa kroz pružanje usluga seoskih domaćinstava.