Green Field Template

Seosko domaćinstvo "Čardaklije"

„Čardaklije“ su staro seosko domaćinstvo na kojem se živi i radi onako kako su to naši preci radili. Od čardaka, najvišeg objekta u domaćinstvu, u kojem se na tradicionalan način pripremaju razne gastronimske delicije. Detaljnije informacije

Turističke usluge

 

Lokacija etno

 

Gastronomija

 

Cijenovnik

 

Foto galerija

 

Kontakt

 

Seosko domaćinstvo "Čardaklije" - Gastronomija

.................................................................... ... ... ... .... Galerija....
.

 U ambijentalnom restoranu sklopa “Čardaklije” možete probati brojna jela spremljena na tradicional način kao i jela savremene kuhinje.
Posebna pažnja se pridaje pripremanju mesa, proizvoda od mesa i mlijeka na tradicionalan način.

U ambijentu hrastove šume, uređeni travnati prostor oko ognjišta idealno je mjesto za druženje. Ovdje možete probati tradicionalna jela sa roštilja i ražnja. Iz poštovanja prema odavno poznatoj Petrovačkoj šljivovici i ljubiteljima kvalitetne kapljice, prostor “vesele kuće” će baštiniti dane rakije, kako one od šljiva tako i rakije od jabuka i krušaka. Organizirani dani pečenja rakije biti će prilika posjetiocima da se upoznaju sa tehnologijom propreme rakije, ali i prilika za degustaciju, druženje i opuštanje.   

Treba izdvojiti i pekaru u kojoj se od različitih vrsta brašna, od žitarica organskog porjekla, peku razne vrste hljeba i peciva, koji vam se poslužuju netom izvađeni iz peći. Hrana se priprema po pažljivo čuvanim receptima, sa mnogo strpljenja i predanosti.

 

 

 

.................