Green Field Template

 

Novosti

19.12.2017

Nastavljena edukacija u okviru projekta “Zajedno učinimo život boljim”

 

U sali za sastanke općine Lukavac u ponedjeljak je održana edukacija u okviru projekta «Zajedno učinimo život boljim u BiH» čiji cilj je smanjenje osnovnih uzroka migracija kroz ekonomsko jačanje stanovnika ruralnih lokalnih zajednica i poboljšanje uslova života kroz samozapošljavanje u ruralnom turizmu.

U pitanju je drugi krug edukacije za osobe sa područja Lukavca u okviru modula “Biznis plan i izrada biznis ideje”, tokom kojeg je svaki učesnik dobio priliku da napravi biznis plan svog domaćinstva i na vlastitom primjeru pokazati kako da rade u narednom periodu. -Imamo edukacije na temu biznis plan sa predavačima koji će svim učesnicima približiti kako i na koji način oni trebaju i mogu da rade. Ovo je projekat koji Unija provodi na području općina Bihać, Čapljina i Lukavac te se iskreno nadamo da će projekat biti uspješan.

 

Upitnik za nosioce seoskog domaćinstva

Nosioci domaćinstava i etno sela popunjanjavanjem upitnika definisu svoje ponude i daju saglasnost za besplatno promovisanje svojih turističkih atrakcija na stranici "BH SELO".

image S ciljem razvoja seoskog turizma u Bosni i Hercegovini kroz stranicu "BH SELO" želimo olaksati nosiocima domacinstva da lakse pronadju put do novih posjetilaca, i obratno.

Unošenjem tačnih podataka i dodatnih informacija o Vašem smještaju omogučićete novim turistima da se lakse odluče i pronađu put do Vas. Detaljnije

 

Projektom je predviđeno da u svakoj od ovih općina bude po pet porodica, a nama se prijavio puno veći broj, što nam pokazuje koliko su ljudi zainteresovani, što je nama posebno drago, izjavila je Jelena Tambur, terenski koordinator u Uniji za održivi povratak.

Projekat koji će biti proveden na području općine Lukavac podržava Vlada Švicarske, a implementira Unija za održivi povratak i integracije u BiH (Uzopi u BiH). Podsjećana radi, prethodna dva kruga edukacija obuhvatili su module „Ruralni turizam“ i „Brend bh. selo“.

Izvgor